Kan masturbatie kwaad?

Als je in de puberteit je seksualiteit voelt wakker komen, is het aanterkkelijk om ook die gevoelens, die gepaard gaan met de seksuele prikkels, een orgasme, te leren kennen. Dat kan op zichzelf geen kwaad.

Maar seksualiteit is een geschenk voor de relatie met een ander. Het is iets dat je deelt met iemand van wie je diep houdt en die je met je hart en heel je lichaam, heel je wezen wil gelukkig maken. Je wil die persoon alles geven wat je hebt.

Als je masturbeert, dan ga je wel iets meemaken, een leuk gevoel, een secondeopname. Maar daarna ga je je heel eenzaam voelen en beseffen dat het je niet gelukkig maakt. Misschien wordt het een drang, wil je het telkens opnieuw beleven, omdat je je eenzaam voelt. Dan raad ik je aan te zoeken naar wat je echt uit de eenzaamheid, uit die drang haalt. Sport kan wonderen doen, ook een activiteit met een groep leeftijdsgenoten, je inzetten voor anderen,...

Open je voor de ander. Je zult verlangen om eens iemand lief te hebben en die diep gelukkig te maken. Trouwens, de ervaring leert dat, als je echt van iemand houdt, de drang naar masturbatie veel minder is of helemaal wegvalt.