Kinderen

kinderen

Wie ben ik?

Zin in een boeiende tocht doorheen je eigen vruchtbaarheid,

je vrouw-zijn, je man-zijn?

Beter begrijpen welk wonder en mooi geschenk onze seksualiteit, ons eigen lichaam, onze hele persoon is, doorheen enkele weetjes over de seksualiteit van de man en van de vrouw, over jezelf en over de ander!
 
 

Wist je dat...

...... je reeds verliefd kunt zijn op je mama, je papa, als je nog maar 2 jaar bent; dat je ook al verliefd kunt zijn op een schattig meisje, een schattige jongen in de kleuterklas, of bij de pleegmoeder.

 

 

 

...... je spiegel heel veel werk heeft in de puberteit, want hij moet op al die vragen antwoorden, zoals: ben ik cool, ligt mijn haar goed, is mijn broek lang genoeg, vallen die puistjes niet teveel op, zal 'hij/zij' me mooi vinden…

 

 

......als je 14 bent je verliefd kunt worden op vele jongens, meisjes, en dat hoe ouder je wordt, hoe duidelijker je gaat weten met wie je echt door het leven wilt gaan.

..... het grote avontuur van de duurzame liefde begint met een 'ja', aan die ene die je aanvaardt met al zijn/haar verschillen, talenten en tekorten. Een boeiend avontuur is dat! … maar, dat vraagt tijd, om op ontdekking te gaan naar die andere!

                            ......tijd het mooiste geschenk is dat je aan de andere kunt geven.

Wist je dat...

           ... ... jongens en meisjes anders denken.

  ... ... jongens en meisjes andere interesses hebben.

 

 

...... jongens en meisjes anders verliefd worden.

 

 

...... jongens en meisjes andere verwachtingen hebben.

 

 

    ...... jongens en meisjes anders met gevoelens omgaan en dat vrouwen ook beïnvloed worden door de hormonenschommelingen tijdens hun cyclus.

Wist je dat...

  …... alles begint in de hersenen? De hormonen sturen signalen naar de teelballen om voor zaadcellen te zorgen.

 

…... per seconde zo'n 1000 zaadcellen in de teelballen worden geproduceerd? Wat een bedrijvigheid! De zaadcel is de kleinste cel van het lichaam: 0,06 mm groot.

 

 

 

…... testosteron wordt geproduceerd in de teelballen, zodat je op een bepaalde dag de baard in de keel krijgt, en zo snel groeit als onkruid? (Dat zeggen de volwassenen!)

 

 

…... de eerste natte droom, waarbij je beseft dat je nu echt man bent, zeker mag gevierd worden? Je bent nu vruchtbaar voor de rest van je leven!

 

…... een zaaduitstorting 200 à 700 miljoen zaadcellen bevat, elk voorzien van de helft van de genetische informatie om een nieuw mens te maken?
Is dat niet fantastisch? Gewoon een wonder.

 

 

 

....... slechts 1 zaadcel uitverkoren is om een eicel te bevruchten? Uniek is dat!

 

 

Wist je dat...

…... alles begint in de hersenen?
Een hormoon maakt de eicellen wakker, zodat ze beginnen te rijpen.

 

…... het oestrogeen zorgt dat je een mooie vrouw wordt?

 

 

 

 

…... het vingervormige uiteinde van de eileider klaar staat om de rijpe eicel op te vangen na de grote sprong?

 

 

…... van 200 tot 700 miljoen zaadcellen aanwezig na een zaadlozing, slechts 1 uitverkoren is om de eicel te bevruchten, wat een mooie ontmoeting?

 

 

…... de bevruchte eicel , na een lange reis van 8 dagen doorheen de eileider, een plaatsje vindt in de wand van de baarmoeder, waar het zal geknuffeld worden gedurende 9 maanden?

 

 

   … menstruatie niet iets vies is?
        Alles wat voorbereid was in de baarmoeder om nieuw leven te ontvangen en te knuffelen wordt verwijderd als er geen bevruchting is, om zo opnieuw te beginnen!

 

...... je echt feest mag vieren bij je eerste menstruatie, omdat je vanaf nu een vrouw bent, en dat je lichaam zich voorbereidt om eens nieuw leven te schenken?